Lovitură EȘUATĂ din Olanda Țopilor la adresa PDM și a lui Marian Lupu (DOC)

noiembrie 26th, 2014

După ce au văzut că PDM și Marian Lupu cresc în sondaje în loc să scadă, Țopii împreună cu Veaceslav Platon și Oleg Voronin au pus la cale o acțiune de discreditare a liderului PDM, Marian Lupu. Ei l-au atacat pe Lupu într-o instanță din Olanda, după modelul folosit în trecut în cazul lui Vlad Plahotniuc. Reamintim că anterior Plahotniuc a fost atacat de frații Țopa în diferite instanțe internaționale, pentru a putea genera în Moldova campanii de presă în care să arate că el este judecat în diferite țări, scrie hotnews.md.

Surprinzător este însă că de această dată cel atacat este Marian Lupu, care este băgat pentru prima dată într-un subiect legat de tranzacții financiare, iar asta cu câteva zile înainte de alegerile din 30 noiembrie.

O dovadă că acțiunea grupării Țopa-Oleg Voronin-Platon este una care s-a dorit a fi o lovitură electorală pentru PDM și Marian Lupu, este că avocații angajați de ei au depus cererea la instanța din Olanda pe data de 7 noiembrie, apoi pe 19 noiembrie. Adică în plină campanie electorală și exact după ce au apărut mai multe sondaje care arătau că planul lor de distrugere a PDM a eșuat.

Mai precis, ‎gruparea a pornit această acțiune, în instanța de judecată din Olanda, pe compania olandeză OTIV Prime Holding, știind că nu o să aibă nici o șansă de câștig. Însă aveau nevoie de aceasta acțiune pentru ca să detoneze „bomba” cu câteva zile înainte de alegeri și să spună că Marian Lupu este judecat în Olanda.

De ce îl învinuiesc Țopii pe Marian Lupu nu e clar nici în sesizarea depusă, nici pentru instanța din Olanda, care a respins de doua ori cererea lor împotriva lui Lupu, pe motiv ca nu are nici o legătura cu acțiunile companiei respective.

Țopii însă au insistat pe Andrian Candu și pe Vlad Plahotniuc. Instanța a respins și prima lor cerere legată de cei doi, cerând documente care să justifice cererea lor. Ei nu au reușit să dovedească nici legătura lui Andrian Candu cu această companie și le-au refuzat de două ori cererea. În ceea ce-l privește pe Vlad Plahotniuc, instanța a decis să accepte tentativ cererea, având în vedere că un conflict dintre petenți și acesta chiar a existat în cazul Victoriabank, în urma cu câțiva ani, însă le-a dat Țopilor un termen de 2 săptămâni să dovedească că cererea lor are vreun temei ca să fie înaintată la judecată.

Țopii și gruparea lor nu pe Vlad Plahotniuc l-au vizat însă de data asta, ci pe Marian Lupu. Aceasta era bomba cu care sperau să oprească ascensiunea liderului PDM și a partidului în ultima zi dinaintea votului. Interesantă este și acuzația Țopilor la adresa lui Lupu și Candu, că ei ar fi fost implicați în conflictul lor cu Vlad Plahotniuc pe tema Victoriabank. Adică Țopii și-au dat seama brusc, în campania electorală, după atâția ani, că Lupu și Candu ar fi fost implicați în acest caz.

Țopii au sperat de fapt că instanța de judecată din Olanda va accepta să pună sechestru temporar pe acțiunile sau conturile unei persoane, pe un termen însă scurt, urmând ca cei care depun cererea sa facă dovada temeiniciei acuzațiilor. Ei aveau nevoie exact de acest termen scurt, de aceea au acționat cu puțin timp înainte de alegeri, să nu apuce să treacă acest termen și să se vadă că instanța le-a respins solicitarea din lipsa de probe. Lor le trebuia doar ca termenul dintre depunerea cererii și momentul în care expiră data la care trebuie să depună probele, să aibă 30 noiembrie la mijloc, astfel încât să facă o campanie de manipulare pe acest subiect.

Gruparea Țopa-Oleg Voronin-Platon a crezut ca pot păcăli instanța din Olanda și să obțină măcar o acceptare a cererii în instanță pe numele lui Marian Lupu, iar apoi să poată face din acest caz un subiect de presă în Moldova, în ultima săptămâna de campanie.

Instanța însă a considerat de două ori că cererea lor împotriva lui Marian Lupu și Andrian Candu e nejustificată și a respins-o, iar în cazul lui Vlad Plahotniuc, instanța a decis să o admită temporar, solicitând însă dovezi clare pentru a demara un proces, cu atât mai mult cu cât prim-vicepreședintele PDM nu are acțiuni în compania respectivă.

2

1



Comments are closed.

Alte articole